2021 Bahçe Modası

Merhabalar bu yazımızda sizlerle 2021 yılında ve sonrasında moda olacak bahçe mobilyaları hakkında kısa bilgi vermek istiyorum.

Bahçe mobilyalarında şıklık ve estetikten ziyade dayanıklılık ön plandadır. Dayanıklılık denildiğinde ilk akla gelecek bahçe mobilyası Tik Ağacıdır. Tik ağacı Çelik kadar dayanıklı suya doygun sert bir ağaçtır. Düzenli bakımları yapıldığı takdirde dış hava koşullarında 100 yıl kullanılabilecek ağaçtır. Bununla birlikte bahçe mobilyalarında İroko, Kestane ağacı, akasya ağacı, ladin, meşe’de kullanılmaktadır. Kestane ağacından yapılmış ürünler düzgün ilaçlanmış kuru ağaçtan yapılmadığı takdirde kurtlanma yapabilmektedir. Özellikle bambu ürünler kestane ağacından yapılmaktadır. Akasya ağacı ise dış mekana uygun olup mantar vb hastalıklara karşı oldukça dayanıklıdır.

Korono ile birlikte artan bahçe mobilyası talebi ile birlikte tik ağacının yüksek m3 fiyatı sebebi ile farklı materyallerden bahçe mobilyaları üretilmeye başlanmıştır. Özellikle alüminyum konduksiyon üzerine fiber sentetik kablo ürünlerin kullanımı artmıştır. Sentetik rattanın tek sıkıntısı kaliteli bir markanın ürünü almak yerine standart avm ürünü aldığınız da bir kaç yıl sonra renk atması, rattanlar’da kopmalar olmaktadır. Bu sebeple rattan bir malzeme alırken marka olmasına dikkat edin.

Biz firma olarak Bahçe mobilyalarını alırken ince eleyip sık dokumaktayız. Bahçe mobilyalarının rahat, şık fonksiyonel uzun ömürlü olmasına dikkat etmekteyiz.

ferforje bahçe takımı
Ferforje Antika Takım 5.500 ₺

Yazar Bekir Günay